Algemene Fysiotherapie

Adviseren, begeleiden en behandelen bij stoornissen in houding en/of bewegen. Dat kan zijn bij blessures van spieren, pezen, banden en gewrichten. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart, lymfebanen en huid kunnen hands-on behandeld worden. Fysiotherapie Dols levert maatwerk. Geen enkele cliënt is hetzelfde. Daarom wordt bij iedereen individueel bekeken welke behandelmethode de voorkeur heeft. Ik ga hierbij uit van recentelijk wetenschappelijk onderzoek.

De meest voorkomende therapie is de bewegingstherapie. Deze behandelmethode is de belangrijkste pijler van de fysiotherapie. Doel hiervan is het beïnvloeden van de bewegingsmogelijkheden van gewrichten, het vergroten van spierkracht en conditie, het aanleren van een betere houding en een beter evenwicht. U kunt hierbij ook denken aan een combinatie van klassieke hands-on therapie (massage) en bewegingstherapie om een maximaal rendement van de behandeling te behalen.

Een goed contact tussen u en de behandelaar is van groot belang. Zonder vertrouwen en open communicatie wordt het moeilijk een optimaal resultaat te behalen met de behandeling. Samen met mij werkt u aan het herstel van uw gezondheid. Ieder met een eigen verantwoordelijkheid, maar met hetzelfde doel: fysiek en mentaal beter kunnen functioneren